Ypso

 Namn: Calypso
Reg.nr: S14139/2001
Född: 00-12-28
HD: A
AD: UA
MH: Genomfört mh med 1:a på skott
Korad: 156 p
SUCH
Certpoäng Elit spår
Elit sök
Lydnadsklass III 

 

Calypso föddes i en kull med sju syskon, fyra tikar och fyra hanar, jämt fördelat. Den stolta modern är Korad Bruksgårdens Ejja och fadern Korad LPI LPII LPIII SLCH SUCH TJH Bribories Tarzan. Hela kullen har: gk skott på mh, friröntgade med grad A. Tre hundar är AD-röntgade med ua. Tre hanar och en tik är korade.

Jag hade tre hanvalpar att välja mellan, alla valparna var väldigt jämna, men Calypso var det som verkade mest balanserad. Han var glad frimodig och lekfull. En av de positiva egenskaperna som jag såg var att han kunde koppla av mitt i allt stoj. Sedan tolvveckors ålder har Calypso funnits hos mig, Ypso blev hans namn till vardagen. Ypso har sedan valtiden krävt stimulans och uppmärksamhet, inte så att det har gått till överdrift, mellan aktiviteterna har han alltid kunnat koppla av

 

Till unghundsåldern höll alla positiva egenskaper i sig, däremot försökte han hela tiden ta sig nya friheter. Allt från att inte lyssna på hit till att jaga vilt. Detta tog mycket tid och ork då Ypso ansåg sig vara störst, bäst och vackrast. Dock har han inte uppvisat några "spökperioder". Själva arbetet, både planlydnaden och skogsarbetet, har det aldrig varit några större problem med. Trots sin självständighet fanns viljan att arbeta alltid där.

Ypso har visat sig bli en mycket stabil och energisk arbetshund som verkligen kan koppla av mellan varven. Självständigheten finns kvar, men i reducerat mått. Det är en rolig, lättlärd hund att jobba med. I skogarbetet syns hans "jävlaranamma", han ger aldrig upp. Ypso har aldrig visat sig miljöpåverkad och främmande människor har alltid accepterats, men hota matte, det gör man inte.

 

Exteriört sätt är Ypso en relativt liten, men välbyggd hane. Han är kvadratiskt och har ett vackert huvud. Rörelserna är mycket bra med god steglängd. Pälsens strävhet och färg är utmärkt, Ypso är verkligen svart

 

Spåret är det som vi har jobbat mest med. Vid 6 månaders ålder gick Ypso sina första spår. Han visade då naturligt anlag för att jobba med näsan. Motivationen har alltid varit hög och desto mer vi spårade desto högre blev motivationen. Detta är i dagsläget lite av en nackdel, han spårar för fort, blir för stark och slarvar. Inte så att vi inte hittar fram, för det gör vi alltid, men pinnarna går han ibland bet på. Pinnarna har alltid varit lågprioriterade från Ypsos sida och vi har jobbat hårt för att få bra markeringar.

Söket påbörjade vi i senare ålder, vid 2½ års ålder började vi träna på allvar. Ypso är en rullehund, han har helt enkelt för dåligt skall. Tack vare hans självständighet har söket gått bra, inga problem att gå ut på djupet och använder vinden på rätt sätt. På grund av hans självständighet har jag mindre betydelse på stigen. ;)

På lydnadsplan är Ypso samarbetsvillig och hyfsat förig för att vara riesenhane. Han är lättlärd, både på gott och ont. Ypso kanske inte alltid gör tior, men är väldigt stabil i sina moment.

 

 

Uppdaterat:

 

15-11-18

6 fina små valpar är födda

 

6-11-18

Aino beräknas valpa runt den 15 november

 

16 - 09 - 18

Aino parad med Lennox Lewis Goldest Danubius <3

 

hpim1853.jpg

Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.(info & kontakt)