Vilja

Namn: Déjà vu vh Sameritahof
Reg.nr: S10753/2004
Född: 03-03-18
HD: A
AD: UA
MH: Genomfört med 1:a på skott
Lydnad: 1:a pris Klass II
Spår: GK lägre spår
Sök: Startad lägre sök 
BH prov
Utställning: 3 x Cert

 

Vilja är en Holländsk import och hon kom till mig vid 9 månaders ålder. Vilja har varit en fodertik och har haft två kullar hos Arbaqs kennel. Hennes riktiga namn är Déjà vu vh Sameritahof. Hennes mor heter Yessey V Bergherbos och far Invicta-Valiant. Vilja har en kullsyster, Delta, i Sverige och hon ägs av Kennel Riesenpass. Även systern är röntgad A på höfterna.

Vilja kom till mig av en slump. Ägaren till Arbaqs kennel och jag har under ett år tränat i samma sök grupp då erbjudandet om vilja kom på tal, jag tackade ja, vilket jag inte ångrat en sekund. Innan Vilja flyttade till Sverige hade hon till största del bott i hundgård. Dock har hon varit otroligt anpassningsbar. Från första stund har Vilja varit glad och positiv till allt nytt, jag har aldrig sett minsta tendens till rädslor. Hon är en väldigt social hund som accepterar allt och alla.

 

Exteriört sett är Vilja en smäcker hund med bra vinklar och vackert huvud, men behöver växa på sig lite. Hon har trevliga gångarter, men även där behöver hon bli stabilare
 I skogen jobbar Vilja med stor arbetslust och är mycket lyhörd för mina signaler. Hon är snabb, smidig och använder sin näsa på ett bra sätt. Spåret är det vi har lagt mest tid på. Vilja fattade snabbt vad som gällde och här är motivationen mellan spår och pinnar jämn. Vi har gjort några grundövningar i söket, dessa har gått bra och jag hoppas på en tävlingsframtid även inom söket. 

På lydnadsplan är Vilja en mycket lättsam hund. Lär sig snabbt och är förig. Hon har stor leklust och bra kamp, vilket jag ser som fördelar i träningen. Överlag i träning så behöver Vilja mogna, vilket hon kommer att göra. Ännu är det en unghund med massor av livslust.

 

Det har gått några år sean jag skrev något om Vilja.
Fortfarande är det en hund med otrolig arbetslust och en vilja att vara till lags.
Hon är positiv till allt man presenterar för henne.
Otroligt fin lydnadshund, snabb, kvick och lättlärd.
Spårar bra, kanon sökhund och har visat även goda anlag för att bli den perfekta rapporthunden.
Det finns bara en massa positivt att säga om Vilja.
Älskar allt och alla och är oerhört social.
Nu är Vilja dräktig igen, denna gång med min första valpkull.
Ska bli oerhört spännande och se vad det blir för något av den kombinationen.

Uppdaterat:

 

15-11-18

6 fina små valpar är födda

 

6-11-18

Aino beräknas valpa runt den 15 november

 

16 - 09 - 18

Aino parad med Lennox Lewis Goldest Danubius <3

 

hpim1853.jpg

Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.(info & kontakt)