Pirre

Namn: Åkerblommans Pirat
Reg nr: S41604/2005
Född: 050516
HD: A
AD: UA
MH: Genomfört med 1:a på skott 
BSL II
Uppflyttad till Lägreklass bruks
Godkänt BH-prov
Lydnadsklass I
Pirat står till förfogande för lämpliga tikar.

 

Pirat föddes på Gotland hos Åkerblommans kennel. Han är en av 8 valpar, jämt fördelat på hanar och tikar. Mor är BHPIII IPOIII S B(IPO/BHP)CH SCHHIII Lara Von Der Villa Klara som bland annat blev Årets IPO hund 2004 och far IPOIII VPIII Uras Vom Hatzbachtal.
Det var ganska självklart vilken valp jag skulle välja eftersom han var den enda hanen kvar i kullen när jag väl bestämt mig för att köpa en valp ur denna kull. Pirat, som till vardags kallas för Pirre, var ett litet monster som valp, pulade, bet och bar på allt, sopkvasten var en klar favorit! Han kunde inte sitta instängd varken i bilen, buren eller hemma, skrek, ylade och levde jävulen! Efter några veckor började han lugna ner sig och bli ett litet kontrollerbart monster. Men fortfarande är det väldigt jobbigt att bli lämnad ensam hemma.
Pirre är en mycket trevlig, öppen och social kille. Tycker om alla människor och än sålänge ;) även alla hundar. Är frammåt, självständig och modig.

 

Exteriört sett behöver Pirre lägga på sig lite muskler och massa, men det kommer med tiden. Han har bra proportioner och utmärkt strävhet och svärta i sin päls. Det ska bli spännande att ställa ut honom så småningom och höra vad
domare tycker.

 

Spårar gör han jätte fint, han är nogrann och målmedveten. Går spår på alla slags underlag så som gräs, skog, grus, asfalt, sand. Är fortfarande ung och oruttinerad men det verkar lovande!
Lydnaden tycker han är roligt, förig, sammarbetsvillig och tycker det är jätte skoj att jobba med matte.
Skyddet har vi ännu inte kommit så långt, vi tränar inte så regelbundet som jag skulle önska men förhoppningsvis löser det sig till våren.

 

Vi tränar även lite sök och uppletande men det är mest för att lägga lite grunder och aktivera honom på flera sätt.
Jag har många mål med Pirre, så det är bara att börja beta av dem ett efter ett.

 

Uppdaterat:

 

15-11-18

6 fina små valpar är födda

 

6-11-18

Aino beräknas valpa runt den 15 november

 

16 - 09 - 18

Aino parad med Lennox Lewis Goldest Danubius <3

 

hpim1853.jpg

Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.(info & kontakt)